På Lördag släcker vi!!



Vad är Earth Hour? 

Earth Hour är en klimatmanifestation. Nästa gång äger den rum lördagen 26 mars 2011 klockan 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning. Earth Hour inträffar alltså exempelvis 1 timme tidigare i Stockholm än i London. Under Earth Hour släcker människor över hela världen ljuset i sina hem för att visa sitt miljöengagemang.


Vad är syftet med Earth Hour?

Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.

Miljörörelsens engagemang har hittills varit mycket viktigt för att lyfta klimatfrågan till världens ledare och sätta press på dem. Efter de hittills resultatlösa globala klimatförhandlingarna blir det än viktigare att fortsätta att sätta tryck på våra makthavare.

Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. WWF gör utvärderingar av antalet deltagare i efterhand genom olika kanaler och undersökningsinstitut, så ditt deltagande är viktigt och kommer att märkas!

2011 är det dags att fördjupa budskapet i manifestationen och att göra Earth Hour till en vanebildande tradition. Vi vet att hälften av de som släckte för Earth Hour också började prata mer om klimatet, blev bättre på att släcka när de går ut ur ett rum, sopsorterade mer etc.
www.wwf.se/earthhour



Min lägenhet där jag bor nu kommer att vara helt mörk!! Å eftersom jag jobbar på lördag å vi tyvärr inte stänger förrens kl. 21.00 så släcker jag ner ICA så mycket jag kan efter det, går ju tyvärr inte å släcka ner hela butiken pga säkerheten men neonskyldar å sånt utanför blir mörka..å vi kör hela natt i stället eftersom vi inte kan vara med från start!

Hur kommer du å göra på lördag?? 

0 Kommentarer till "På Lördag släcker vi!!"

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!